Intrarea pe piaţă cu o tehnologie nouă, interesantă și futuristă este costisitoare și riscantă de cele mai multe ori cam pentru oricine. Pionierii telefonului pliabil sunt pe un teritoriu nou şi deja au pus în libertate astfel de dispozitive. Nu avem nici o îndoială că cercetarea și dezvoltarea acestora nu au implicat cheltuieli substanțiale, dar ceva mai puţin clar pentru publicul larg este că aceste produse timpurii continua, uneori, să coste mult mai mulţi bani producerea lor, iar producătorii să le ofere la un preţ acceptabil și după ce au ajuns pe rafturi.
Yu Chengdong, CEO al Consumer BG la Huawei Technologies, a împărtășit că de la lansarea lui Mate Xs, în februarie, compania a pierdut între 60 și 70 milioane de dolari pe producţie. El a explicat că, chiar și cu un preț de vânzare atât de ridicat în acest moment, anume 16,999 CNY (peste 2,400 $), Mate Xs are un cost de producere mult mai mare decât ce vad consumatorii pe raft si online. Cu siguranță este o realitate interesantă de luat în considerare, deoarece nu avem în fiecare zi o perspectivă completa pentru domeniul acesta unde jucătorii majori de pe piaţa de profil, cum ar fi Huawei și Samsung, ajung sa implementeze unele tehnologii.
Mate X a fost forțat să iasă la vedere încă din 2019 la binecunoscutul eveniment Mobile World Congress (MWC). Pe atunci, era într-o stare atât de neterminată încât puțini aveau voie să atingă prototipul. A ajuns la vânzare doar în noiembrie și sa limitat doar la piaţa din China. În acest an s-a lansat Mate Xs cu un chipset mai nou și suport 5G, iar randamentul de producție este în mod clar mai bun, deoarece a intrat în vânzare mult mai rapid și pe mai multe piețe. Se pare că volumul la care se comercializează în acest moment nu este insuficient pentru a obține profitabilitate, dar nu avem nici o îndoială că nu va ajunge şi acolo pe măsură ce tehnologia se maturizează în paşi destul de rapizi.
Sursa: GSMArena
Fii primul care comenteaza!