Sony a făcut valuri ieri lansând mult aşteptatul urmaş al excelentului A7R II, cel mai bun mirrorless al companiei. Acesta va apărea în noiembrie şi va costa 3.200$ conform companiei.
Noul A7R III are un senzor full-frame de 42.4 megapixeli şi împrumută multe din funcţiile modelului A9 lansat mai devreme anul acesta. Cu o viteză de 10fps (RAW sau JPEG), cu focalizare în dinamică şi fără blocarea declanşatorului, egalează modelul mai scump în materie de viteză. Viewfinder-ul electronic de 3.69 milioane de puncte este impresionant. Focalizarea automată este rapidă şi precisă şi face poză vitezelor de fotografiere. Camera are 399 de puncte de autofocus cu detecţie de fază şi 425 de puncte de contrast fiind, astfel, de două ori mai rapidă decât predecesorul conform estimărilor Sony. În interior, procesorul BIONZ X actualizat este responsabil de o performanţă îmbunătăţită de 1.8 ori.
Bateria este şi ea mai mare, împrumutată de la A9, la fel şi joystick-ul pentru focalizare. Toate acestea la un preţ mult sub cei 4.500$ pe care Sony îi cere pentru modelul mai mare. Compania a mai lăudat capacitatea noii camere de a performa în condiţii slabe de iluminare mulţumită stabilizării mecanice pe 5 axe şi plajei ISO generoase de 100-32.000 extensibilă până la 50-102.400.
Seria A7 era împărţită în trei modele, A7S fiind recunoscută pentru performanţele video extraordinare în special în lumină slabă. A7R III, însă, pare că va fi o unealtă pe măsură şi pentru captură video la rezoluţie 4K cu 24 sau 30fps şi 1080p la 120fps. Conectorul USB Type-C asigură transferul rapid al conţinutului creat de pe cameră pe alte device-uri.
Canon ar trebui să se simtă ameninţat în acest moment, mai ales având în vedere că în aceeaşi perioadă în care aceştia au scos o singură iteraţie a DSLR-ului lor profesional 5D, Sony a creat seria A7 şi a adus şi două iteraţii cu îmbunătăţiri simţitoare între ele. Este clar că noul A7R III vânează locul lui 5D Mark IV în inimile fotografilor profesionişti şi are toate uneltele necesare pentru a reuşi: este mai rapidă, are un senzor cu rezoluţie mai mare stabilizat mecanic pe lângă funcţiile caracteristice aparatelor mirrorless precum fotografiere silenţioasă şi evitarea blocării declanşatorului.
Şi, într-adevăr, în timp ce Canon şi Nikon s-au culcat pe laurii conferiţi de renumele brandului, acesta din urmă a fost deja depăşit în vânzări de către Sony care chiar a lucrat la a avansa piaţa fotografiei. Şi foarte probabil povestea nu se termină aici. Poate Sony să destabilizeze cei doi grei într-o piaţă în care clienţii sunt fideli mărcii preferate? Poate că următoarea perioadă ne va spune.
Sursa: The New Camera
Fii primul care comenteaza!